Nota de premsa

Figures consagrades que marquen tendència com Immanuel Wilkins, noms històrics com el trombonista Steve Turre, clàssics moderns com el saxofonista Jesse Davis, emergents del panorama internacional com Sara Dowling o dos gegants sorgits de l’escena novaiorquesa com Vincent Herring i Joe Magnarelli, en aquesta 29a edició

El concert inaugural se celebrarà al Castell del Remei en col·laboració amb el celler Cérvoles

El 29è Jazztardor inclourà 12 concerts, entre els quals destaca figures consagrades, com Immanuel Wilkins, noms històrics com el trombonista Steve Turre, clàssics moderns com el saxofonista Jesse Davis, emergents del panorama internacional com Sara Dowling o dos gegants sorgits de l’escena novaiorquesa com Vincent Herring i Joe Magnarellicom.

Aquesta edició incorpora novetats, com la diversitat d’espais ja que hi haurà actuacions en set espais diferents, com el Cafè del Teatre, l’Orfeó Lleidatà, l’Antares, la sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados, un espectacle itinerant, un macroconcert en la Bohème (taller de Rous Laveda) o el concert inaugural al Castell del Remi en col·laboració amb el celler Cérvoles.

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rullant, i el director artístic del Jazz Tardor, Josep Ramon Jové, han presentat aquesta edició, que serà l’avantsala del trentè aniversari del festival.

Rutllant ha posat de relleu que “un any més, i després de recuperar la plena normalitat, el Jazztardor torna a la ciutat per omplir-la de bona música. Després de gairebé tres dècades de vida, el festival continua defensant la seva personalitat i, enguany, incorpora novetats com la diversitat d’espais en els quals gaudir del bo i millor dels diferents estils de jazz”. Tall J. Rutllant

Per la seva banda, Jové ha destacat que “el Jazztardor continua mantenint les seves intencions: una forma de ser eclèctica, ja que en la seva programació hi tenen cabuda totes les tendències vives del jazz d’avui i la voluntat d’oferir un alt nivell de qualitat en els concerts proposats al programa”. “Per a l’edició d’enguany hem comptat amb figures consagrades que avui marquen tendència com Immanuel Wilkins, noms històrics de la magnitud del trombonista Steve Turre, clàssics moderns com el gran saxofonista Jesse Davis, emergents del panorama internacional com Sara Dowling o dos gegants sorgits de l’escena novaiorquesa com Vincent Herring i Joe Magnarelli. Els emergents de casa també troben el seu lloc, la formació Ponent Dixie (integrada per músics lleidatans molt joves) serà presentada per primer cop en un festival que també fa tribut al Carles Juste “Beethoven” un mestre històric de la música lleidatana”. Tall de J.R. Jové.

(font: paeria.cat)

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *